Vogelnesten

Je hoort ze wel, maar ziet ze niet. Het nestelen van vogels in je schoorsteen of onder je dak zorgt voor veel schade en overlast.
Voor vogels zijn schoorstenen en onder de dakrand een aantrekkelijke plek om een nest te maken. Geef ze eens ongelijk. Hoewel het voor de vogels ideaal lijkt, kunnen vogelnesten voor veel schade en gevaarlijke situaties zorgen.

 

Vogelnesten in schoorsteenkanalen

 

vogelnest-schoorsteen
Vogelnesten kunnen u een hoop narigheid bezorgen. Wanneer uw schoorsteenkanaal niet beschermt is kunnen er vogels gaan nestelen. Deze nesten veroorzaken een verstopping in het kanaal en kunnen er voor zorgen dat er een schoorsteenbrand ontstaat. Ook bij ontluchtingskanalen kan het problemen veroorzaken omdat het de ontluchting van het kanaal blokkeert.
Het verwijderen van vogelnesten word gedaan met nestboren, het is vaak zo dat vogels al langere tijd uw schoorsteen bezoeken, het gevolg is dat er zo meerdere nesten op elkaar gestapeld worden.

 

Vogelnesten onder de dakpannen

 

Een veelvoorkomend probleem is een vogelnest onder de onderste rij dakpannen. Doordat er bij de meeste daken een kleine opening zit tussen het dakbeschot en de onderste rij dakpannen, geeft het de mogelijkheid voor vogels om hieronder te gaan nestelen. Deze vogelnesten kunnen het dakbeschot aantasten waardoor er zwakke plekken ontstaan. Na het verwijderen van het vogelnest raden wij u aan meteen een rooster of kap op uw schoorsteen of vogelwering onder uw dakrand te laten plaatsen, zodat de vogels er niet opnieuw kunnen nestelen.
vogelnest-dak
 

 
Wilt u meer informatie over het verwijderen van vogelnesten en het voorkomen daarvan? Neem dan gerust contact met ons op.