Schoorsteenrenovatie

Dat is een specialisme op zich waar wij alles van weten. Wij maken uw schoorsteen weer veilig en gebruiksklaar voor de koude winterdagen. Een schoorsteen krijgt door de jaren heen nogal wat te verduren. De rookgassen die uit de kachel of haard opstijgen zorgen ervoor dat het gehele rookkanaal wordt aangetast. Het vervelende gevolg kan zijn dat uw haard of kachel niet meer optimaal brandt met alle gevaren van dien.

 

Schoorsteen renovatie

schoorsteenrenovatie
Oude schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn (voegen worden poreus) hetgeen lekkage tot gevolg kan hebben. Door de verzanding van de voegen kan terugslag van de rook optreden met een groot risico op koolmonoxidevergiftiging. De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen. Eventuele loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vastgemetseld worden. Ook het loodwerk zal worden nagekeken en indien nodig worden vervangen. Nadien wordt de schoorsteen behandeld met een waterafstotend impregneermiddel.

Bij het impregneren van uw schoorsteen wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht op het metselwerk en de voegen. Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen waardoor de kans op vorstschade aanzienlijk afneemt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen wordt hiermee tot een minimum beperkt.
Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door vocht en vorst na een aantal jaren scheuren gaat vertonen. De bovenplaat kunnen we vervangen door een exemplaar van een ander materiaal zoals zink. Als laatste kan de schoorsteenkap worden vervangen. Deze beschermt de schoorsteen tegen inregenen en vogels.

 

schoorsteenrenovatie-2
Het is levensgevaarlijk om een gaskachel of haard aan te sluiten op een bestaand rookkanaal dat lange tijd niet is gebruikt of gecontroleerd. De binnenkant van het schoorsteenkanaal kunnen wij met behulp van een camera inspecteren. In het geval van lekkage van het rookkanaal zal er in de meeste gevallen een RVS flexibele schoorsteenvoering worden ingebracht.

 

Heeft u geen vertrouwen in de goede werking van uw schoorsteen of misschien heeft u zelf gezien dat uw schoorsteen niet naar behoren functioneert. Neem dan geen risico en schakel ons in voor een inspectie en/of renovatie van uw schoorsteen.