Dakgoten

Is uw dakgoot nodig aan vervanging toe? Heeft het al de nodige schade veroorzaakt? Of wilt u dit juist voorkomen?

 
 
In Nederland worden voornamelijk zinken- of kunststof goten toegepast. Zink oxideert door inwerking van zuurstof uit de lucht. Deze oxidelaag is niet oplosbaar in water en vormt daardoor een langdurige bescherming. Bij onvoldoende afschot blijft water in de goot staan. In het water opgeloste verontreinigingen (zure regen en zuren uit rottende bladeren) kunnen de oxidelaag en uiteindelijk het zink aantasten. Daarnaast tast ook luchtverontreiniging zink aan. Kunststof is tegen deze stoffen veel beter bestand.

 

Reinig jaarlijks uw goten

dakgoot-reinigen
Het schoonmaken van de dakgoot is meestal net zo leuk als de belastingaangifte of een bezoekje aan de tandarts maar voor alle goten geldt dat ze één keer per jaar schoongemaakt moeten worden om verstoppen van de regenwaterafvoeren te voorkomen. Gelukkig kunt u deze klus ook laten doen door Dakonderhoud van Zundert.

 

Bescherm uw goten

bladroosters
U kunt uw dakgoten beschermen tegen verstopping of lekkage. Een bladrooster die uw dakgoten schoon houdt kan uitkomst bieden.
 

EPDM
EPDM is een synthetisch rubber, ook wel een zelfklevende flexibele folie die kan worden aangebracht op bijna elke oude of nieuwe dakgoot. Het voordeel van EPDM is dat uw bestaande dakgoot eenvoudig en snel kan worden vernieuwd. Wij brengen deze dakgootbeschermingen graag voor u aan.

 

Reparatie of vervanging van uw goten

dakgoot-vervangen
Er zijn verscheidene materiaalsoorten die gebruikt worden voor dakgoten. Het is belangrijk dat de dakgoten goed aansluiten bij uw woning en uw wensen. Wij werken o.a. met de volgende materialen:

  • Kunststof
  • Aluminium
  • Zink
  • Polyester
  • Koper

 
Natuurlijk moeten alle soorten dakgoten minimaal één keer per jaar gereinigd worden om verstoppingen te voorkomen.
U kunt bij ons terecht voor alle werkzaamheden aan uw dakgoten. Wilt u gebruik maken van onze diensten, neem dan contact met ons op.