Dakwerkzaamheden

Wij zijn gespecialiseerd in alle voorkomende werkzaamheden aan pannen daken en platte daken
Zolang het niet lekt zullen veel mensen zich weinig bekommeren om “het dak boven hun hoofd”. De reden hiervoor kan te maken hebben met de hoogte, bereikbaarheid en toegankelijkheid van een dak. Toch loont het zich om regelmatig dakonderhoud uit te laten voeren zodat overlast en hoge herstelkosten voorkomen worden. Maar in sommige gevallen is een reparatie niet meer voldoende en kunt u overwegen om uw dak te laten renoveren.

 

Dak reparatie en onderhoud

Onderhoud aan uw dak is belangrijk voor het voorkomen van problemen en lekkage en verlengt de levensduur van uw dakbedekking. Achterstallig onderhoud kan leiden tot problemen of schade, dakonderhoud kan hoge kosten voor reparatie voorkomen. U kunt bij ons terecht voor alle voorkomende onderhouds- en reparatie werkzaamheden aan pannen daken of platte daken, lood- en zinkwerk, dakgoten, regenpijpen, golfplaten, nokvorsten en daklichtsystemen.

pan-plat-golfplaat

Tijdens het onderhoud wordt uw dak en aanverwante onderdelen schoongemaakt en beoordeeld op levensduur, werking, kwaliteit en staat van onderhoud. Hierbij kunt u denken aan o.a.

 • nakijken en wassen van dakvensters, lichtkoepels en lichtstraten
 • goten en afvoeren schoon en bladervrij maken
 • dakranden en dakkapellen schoonmaken
 • dakbedekking repareren
 • dakpannen recht leggen, ontdoen van aangroei, vastzetten en indien nodig vervangen
 • beoordelen en indien nodig repareren of vervangen van het loodwerk

Aandachtspunten punten worden altijd op foto vastgelegd en kunnen in overleg uiteraard direct hersteld c.q. verholpen worden.

 

De bevindingen die tijdens het dak onderhoud aan het licht komen worden door Dakonderhoud van Zundert in een overzichtelijk rapport gezet en waar nodig aangevuld met advies en aanbevelingen. Dit rapport geeft een overzicht van de huidige status van het dak en wat er in de toekomst nodig zal zijn om het dak in goede staat te houden. Zo heeft u een goed inzicht wat te doen op korte of lange termijn. De uitkomst van het rapport is geheel vrijblijvend en indien gewenst kunnen alle aandachtspunten vertaald worden in een vrijblijvende offerte. Laat uw dak onze zorg zijn met jaarlijks dakonderhoud.

 

Dak reiniging

dakreiniging
Dakreiniging is een noodzaak door ons wisselvallige en vochtige klimaat. Door de erosie die ontstaat kan uw oorspronkelijke oppervlaktebescherming al na enkele jaren verdwijnen. Hierdoor kan vocht in uw dakpannen doordringen, zetten vuil, algen en mos zich vast en watert het dak niet goed meer af. Door al de vervuiling van vocht wordt uw dak aangetast en de levensduur verkort. Dakreiniging biedt de oplossing. Wij bieden deskundige dakreiniging en verlengen daarmee de levensduur van uw dakpannen. Dit geschiedt onder een gepaste druk met warm water.
Na de dakreiniging wordt het dak behandeld met een algendoder. Het is aan te raden uw dak na de reiniging te impregneren of een dakcoating aan te laten brengen. Dit wordt hydrofoberen genoemd. Hydrofobe stoffen zijn waterafstotend of zeer slecht met water te mengen. Hiermee verlengt u de levensduur.

 

Dak renovatie

Wanneer onderhoud niet meer voldoende is, is renovatie een optie. Uw dak wordt eerst onderzocht op de crusiale punten en er wordt bepaald wat gerenoveerd moet worden en wat nog herbruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan controle aan:

 • het houtwerk
 • het loodwerk
 • de dakpannendakrenovatie-voor-na
 • de isolatie
 • is er een schoorsteen
 • is er een dakkapel
 • zit er een dakraam in het dak
 • het waterdicht maken van het dak

Deze en meerdere zaken worden geinspecteerd en geinventariseerd voordat de renovatie begint. U kunt hierin aangeven welke producten en materialen u wilt gebruiken in uw dak. Wij werken met vakmensen en de beste materialen en kunnen uw dak renoveren naar uw wensen.

Wanneer u uw dak laat renoveren, kunt u kiezen voor de nieuwste technieken en materialen. Zo zijn isolatiematerialen de afgelopen jaren flink verbeterd en verlagen uw energierekening. Ook materialen om uw dak waterdicht te maken en te houden hebben een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Producten om uw dak duurzaam, milieu vriendelijk en waterdicht te maken. Een renovatie is het ideale moment om deze producten alsnog in uw dak te verwerken, omdat we dan overal bij kunnen.

 

Of u nu uw dak laat repareren, onderhouden of renoveren, bij ons zit u altijd goed.