Rookkanalen

Het hart van uw haard.
Het juiste rookkanaal is de basis voor het functioneren van uw haard of kachel.

 
 
De keuze van het rookkanaal is allereerst afhankelijk van de brandstof die de kachel gebruikt. Een rookkanaal voor een houtkachel verschilt van een rookkanaal voor een gesloten gashaard of kachel.

Diameters van rookkanalen kunnen verschillen per toestel. Hoe groter het vermogen van uw haard of kachel hoe groter de diameter van uw rookkanaal moet zijn.
Boven alles moet een rookkanaal brandveilig zijn. De keus voor een rookkanaal is dus maatwerk waar veel aandacht aan moet worden besteed.

Wij leveren, monteren, repareren en onderhouden zowel enkelwandige als dubbelwandige rookkanalen.
 

Rookkanalen kunnen worden onderverdeeld naar toepassing:

  • houttoestellen
  • gastoestellen met open verbranding
  • gastoestellen met gesloten verbranding
rookkanalen-enkel-en-dubbelwandig

 

Verplaatsen of aanleggen rookkanaal

In een situatie waarbij er al een rookkanaal in huis aanwezig is maar u de haard of kachel op een andere plaats wilt, dan kunnen wij het rookkanaal voor u verplaatsen.

Als er nog geen voorzieningen zijn voor een rookkanaal wordt er meestal gekozen voor het werken met pijpmateriaal in plaats van het opmetselen van een schoorsteen. Pijpmateriaal is gemakkelijker te installeren, neemt minder plaats in en is in zijn algemeenheid voordeliger.

Als er al een schoorsteen in huis aanwezig is, kijken we eerst of de schoorsteen geschikt is voor de kachel of haard waarmee u wilt gaan stoken. Als de schoorsteen niet geschikt is, dan zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om de schoorsteen alsnog weer in gebruik te nemen.

In alle gevallen maken we uitsluitend gebruik van materialen die geschikt zijn voor het type haard of kachel die gebruikt gaat worden.

 

Ook hier geldt weer dat deskundig advies en montage een absolute vereiste is om straks een goed en veilig werkende haard of kachel te hebben.