Loodwerk

Lood is materiaal dat al eeuwen in de bouw wordt toegepast Tegenwoordig wordt lood vooral gebruikt om vocht buiten te houden.
Aan het uitvoeren van loodwerk is de afgelopen honderd jaar nauwelijks iets veranderd. Lood is een duurzaam materiaal dat op ambachtelijke wijze moeten worden aangebracht.

 

Loodwerk

Voor de waterdichte aansluiting tussen dak en dakonderdeel is lood een veel gebruikt product. Hoog bovenop het dak heeft ieder onderdeel te maken met alle weersinvloeden, zo ook het loodwerk. Daarom dient het loodwerk zorgvuldig aangebracht te worden.
Lood wordt altijd geplaatst op plaatsen waar het dak in contact komt met een verticale muur. Het is een metalen constructie die voorkomt dat water langs de muur via het eindpunt van de dakpannen de dakcontructie invloeit. U komt het ook tegen aan de rand van een dakkapel of schoorsteen om deze zaken waterdicht te houden.

loodwerk

 

 

 

 

Wij controleren het lood op roestplekken en gaten, wij letten vooral op de plaats waar delen van het daklood in de muur gemetseld zit en wij controleren of het lood gescheurd is of los zit.

 

Wilt u meer weten over loodwerk? Neemt dan gerust contact met ons op.